Nettiville.fi

Vapaasana blogi

Artikkeli kategoriat

Miksi opiskella englantia?

Opi Englantia

Tässä artikkelissa käymme läpi syitä, miksi englannin kielen taitoa on hyvä kehittää ja ylläpitää.

Englannin kielen taitaminen on tullut entistä tärkeämmäksi ja monille sen taitaminen on nykyään jopa välttämätöntä. Eri lähteiden mukaan puoli miljardia tai jopa yli miljardi ihmistä maailmanlaajuisesti puhuu englantia. Englanti on yksi maailman kolmesta puhutuimmasta kielestä. Äidinkielenä puhutuista ensimmäisenä on mandariini kiina, toisena englanti ja kolmantena espanja. Ranska saattaa tulevaisuudessa myös nousta englannin rinnalle, sillä se on virallinen kieli useissa Afrikan maissa. Pysytään kuitenkin aiheessa ja keskitytään englannin kielen taitamiseen.

Englannin kielen taito on nykypäivän globaalissa maailmassa tärkeämpää kuin koskaan. Englanti on ainoa tai ainakin yksi virallisista kielistä maissa kuten Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa- Seelannissa ja Filippiineillä. Englanti on kieli, jota myös ihmiset eri euroopan maista käyttävät kommunikoidakseen keskenään. Sen lisäksi, että se on monien maiden virallinen kieli, monet kansainväliset yritykset ja organisaatiot käyttävät sitä virallisena kielenä päivittäiseen kommunikointiin. Englannin merkitys myös lääketieteen, tekniikan ja luonnontieteiden parissa on merkittävä ja valtaosa kaikista internetin resursseista tarjotaan englanniksi. Oli henkilökohtainen tavoitteesi sitten arkeen tai työhön liittyvä, englannin kielen taitaminen luo monia mahdollisuuksia.

Englannin kielitaito auttaa myös Suomessa. Edellä mainittujen lisäksi on hyvä pitää mielessä että kulutamme lähes päivittäin erilaista viihdesisältöä tai musiikkia mikä on puhuttu, laulettu tai kirjoitettu englanniksi. Englannin erinomainen osaaminen avaa uusia ovia ja auttaa ymmärtämään kulutettua sisältöä paremmin. Esimerkiksi ilman erinomaista kielitaitoa ei välttämättä lempielokuvan kaikista käänteistä saa selvää, sillä käännöstekstit harvoin vastaavat täysin puhuttua. Yksi konkreettisimmista syistä monille oppia englantia on matkustaminen. Suomalaiset matkailevat ympäri maailman ja englannin osaaminen on hyvä peruspohja kommunikointiin ja uusien kontaktien sekä ystävyys suhteiden luomiseen monissa maissa. Matkustitpa maailmassa minnepäin tahansa, löydät aina jonkun, joka puhuu englantia. Sen avulla pääsemme käsiksi paikalliseen kulttuuriin, historiaan, perinteisiin ja arjen askareisiin. Toki englantia puhutaan jo ihan Helsingin ravintoloissakin, eikä sinne matkustamiseen tarvitse välttämättä edes laukkuja pakata.

Milloin ja miksi siitä tuli niin yleinen kieli, että se on käytössä maailman vastakkaisilla laidoilla, aina Britanniasta Ranskan Polynesiaan saakka? Katsotaanpa tarkemmin englannin käyttöä maailmalla.

Lähteestä ja laskutavasta riippuen englanti on jopa maailman puhutuin kieli. Englantia puhuu tai ymmärtää laskutavasta riippuen jopa noin 1–1,6 miljardia ihmistä, minkä lisäksi se on 400 miljoonan ihmisen äidinkieli. Englantia osaa siis jollakin tasolla jopa viidennes maailman väestöstä. Tämä tarkoittaa, että juttu kavereita löytyy kaikkialta.

Englanti on myös kansainvälisen liiketoiminnan kieli. Kansainvälisten suuryritysten pääkonttorit toimivat pääosin USA:ssa ja Britanniassa, mistä johtuen englanti on ollut jo pitkään yleisimmin käytetty kieli kaupankäynnissä. Ehkä hieman sterootyyppisesti, osaltaan tähän voi myös vaikuttaa ettei englantia äidinkielenään puhuvilla ole suurta intoa opiskella muita kieliä ja jokin kielihän kansainväliseen kaupankäyntiin täytyy valita, eikö niin?

Useimmat elokuvat ja sarjat ovat englanninkielisiä. Hollywood ja Amerikka ovat suuren viihdeteollisuuden alkulähteitä, joten on varsin luonnollista että englannista on tullut viihteen pääkieli. Suomessa elokuvat ovat yleensä tekstitetty, tästä poikkeuksena lasten elokuvat. Ulkomailla kuten Ranskassa, Espanjassa ja useissa muissa euroopan maissa elokuvat usein dubataan paikalliselle kielelle. Kuitenkin elokuvat ja sarjat ovat parhaimmillaan kielellä, jolla ne on alun perin puhuttu.

Englantia on helppo oppia. Englantia ei yleisesti pidetä erityisen vaativana kielenä. Sen sanasto on suhteellisen helppo omaksua ja sillä on yhtäläisyyksiä moniin muihin kieliin. Matkaillessa ja tutustuessa muihin kieliin saatatkin huomata huomattavasti yhtäläisyyksiä! Englannilla on pitkä ja kiehtova historia, johon kuuluu sotia, valloituksia ja vaikutteita maailmalta. Kieltä ovat ajansaatossa muovanneet muun muassa roomalaiset, viikingit ja ranskalaiset. Englannista onkin tullut eräänlainen kielten risteymä, jossa yhdistyvät latinalaisten, germaanisten ja romaanisten kielien sanat. Kielet myös kehittyvät ja uusia sanoja omaksutaan käyttöön koko ajan. Jopa suomessa on paljon uussanoja jotka ovat englanninkielestä johdettuja.

Englannin kielellä asiat voidaan sanoa lukuisilla eri tavoilla. Yksi sen parhaista puolista onkin sen monimuotoisuus: kielen sanasto on todella mittava, minkä ansiosta sama asia voidaan ilmaista monilla eri tavoilla. Englannissa on arvioiden perusteella lähes 750 000 tai jopa miljoona sanaa riippuen laskutavasta ja uusia sanoja syntyy joka vuosi.

Mikäli olet kiinnostunut etsimään lähes mitätahansa tietoa ammattimielessä tai muista henkilökohtaista syistä, voit olla melko varma, että suurin osa julkaisuista löytyy myös englanniksi. Myöskään kaikki kirjat eivät ole päätyneet kääntäjän työpöydälle, joten luetun ymmärtämisen taito avaa uuden maailman kirjallisuuden, aikakauslehtien ja erilaisten oppaiden pariin. Hyvällä luetun ymmärtämisellä voit suomenkielisten teosten sijaan lukea englannin kielisten suosikkikirjailijoidesi alkuperäispainoksia!

2000-luvulla kommunikaation ei tulisi enää kärsiä kielitaidon puutteesta.

Puhuminen, kirjoittaminen ja lukeminen ovat kaikki tärkeitä  kielitaidon kannalta. Englannin kielessä on lukemattomia erilaisia murteita, jotka tuovat omat haastensa kun pitäisi ymmärtää mitä keskustelu kumppani sanoo. Skottiaksentti tunnelmallisessa pubissa tai texasilaisen maanviljelijän ruokapöytäpuhe saattavat olla aloitteljalle vaikeita ymmärtää.

Mutta emmekö me jo osaa englantia?

Suomi on yhtenä koulutuksen kärkimaana tehnyt paljon myös englannin kielitaidon parantamiseen yhteiskunnassamme. Englannin opiskelu alkaa jo ala-asteella kouluissa ja kuulemme kieltä niin televisiosta, elokuvista, musiikista, peleistä sekä internetistä. Englantia puhutaan myös monilla työpaikoilla ja osa koulujen kursseistakin järjestetään osittain tai kokonaan englanniksi. Suomalaiset myös matkustavat ahkerasti.

Kuulostaako seuraava tutulta? Olet opiskellut englannin kieltä jo ala-asteelta saakka ja nykyään käytät englantia säännöllisesti esimerkiksi töissä tai katsoessasi sarjoja netflixistä. Samalla olet kartuttanut laajan sanavaraston ja kielioppiosaaminenkin on hyvällä tasolla. Siitäkin huolimatta lähtiessäsi lomamatkalle sinua jännittää keskustella englanniksi ja kielioppivirheet hävettävät. Eli osaat englantia, mutta sinulla on epävarma olo kielitaidostasi.

Miten voisit karistaa epävarmuuden?

Vaikka suomalaiset ymmärtävät englantia yleisesti ottaen hyvin, sen opiskelu ja harjoittelu auttavat saamaan paljon irti niin opiskelusta, matkustamisesta, televisiosarjoista kuin kirjallisuudestakin. Englannin opiskelu on lisäksi hauskaa sekä mielenkiintoista. Tutkimusten mukaan kielitaidon kehittäminen on myös hyväksi aivoille. Aivan kuten lihaskunnon harjoittaminen vahvistaa lihaksia, aivot vahvistuvat mitä enemmän niitä käytät. Jotkut tutkijat sanovat, että kielten opiskelu saattaa myös ehkäistä alzheimerin tai dementian kaltaisia oireyhtymiä.

Monet saattavat edelleen pitää englannin oppimista vaikeana tai saattavat vielä muistaa ikäviä asoita takavuosina koulunpenkillä vietetystä ajasta ja haasteista oppia kielioppisääntöjä. Onneksi asiat ovat nykyään toisin, englannin opiskeleminen on helppoa ja erilaisia opiskeluvaihtoehtoja on lukuisia. Lisäksi suurin osa meistä on selvinnyt läpi oppimisen vaikeimman vaiheen eli opiskellut englannin alkeet jo kouluaikoina. Kun motivaatio on kohdallaan, paremmaksi kehittyminen tapahtuu jo paljon helpommin. Erilaisten kurssien valikoima on valtava. Erilaisia työkaluja kielen oppimiseen on monia ja jokainen voi valita itselleen sopivan tavan.

Mikä olisi paras tapa oppia englantia?

Englanti on maailmanlaajuinen kieli ja se tekeekin oppimisesta monipuolista. Voimme käyttää niin pelejä, elokuvia, internetiä ja erilaisia sovelluksia sen opettelemiseen!

Englannin opiskeluun on monia vaihtoehtoja. Jos haluat oppia yritysmaailmassa tai akatemiassa tarvittavaa englantia, voivat yliopiston kurssit olla hyviä vaihtoehtoja. Mikäli taas haluat oppia englannin alkeet lomareissua varten, itseopiskelu tai iltakurssi voi toimia. Tehokkain keino kielen opiskeluun on kuitenkin yksityinen englannin kielen kurssi, jonka voi totetuttaa niin verkossa kuin kasvokkain.

Kahdenkeskeiset oppitunnit yksityisopettajan kanssa perinteisellä luokkahuoneopetuksella pitää sisällään monia etuja, kuten myös itseopiskelukin. Paras ratkaisu monille, jotka haluavat oppia ja kerrata englantia on kuitenkin kasvokkain tai etäyhteydellä toteutettava yksityisopetus. Yksityistunnit mahdollistavat täysin tarpeidesi mukaan suunnitellut oppitunnit, joiden sisältö, nopeus ja rakenne on räätälöity tavoitteidesi sekä oppimistyylisi pohjalta. Voit keskittyä juuri siihen osa-alueeseen mihin haluat, oli se sitten sanaston laajennus, kielioppisäännöt, ääntäminen tai kuullun ymmärtäminen. Yksityisopetus avaa tien aitoon henkilökohtaiseen opetussuunnitelmaan.

Sinun ehdoillasi, sinun tarpeisiisi!

Englannin yksityisopetus on myös joustava tapa oppia. Se sopii myös virallisempia tavoitteita varten, kuten tietyn tutkinnon opintoja suorittaville ja pääsykoetta tai IELTS kielitestiä varten harjoitteleville. Opettajasi ohjaa sinua oikeaan suuntaan ja tarjoaa asianmukaiset oppimateriaalit sekä keskittyy niihin teemoihin, joissa juuri sinulla on vaikeuksia. Jos taas mielit kerrata kieltä tulevaisuudessa häämöttävää New Yorkin matkaa varten, yksityisopettajasi on sinua siinäkin auttamassa.

Onko sinulla ollut vaikeuksia kieliopintojen kanssa? Vai etkö ole vielä aloittanut? Yksityisopettajan kanssa on turvallista ja rohkaisevaa aloittaa englannin opiskelu. Kielitaidon lisäksi kartutat itseluottamustasi ja opit puhumaan, lukemaan ja kirjoittamaan englantia monipuolisesti. Usko tai älä, englannin opiskelu näin on varsin hauskaa!

Mistä löydät englannin yksityisopettajan?

Voit aloittaa Googlesta tai kysyä paikallisilta oppilaitoksilta, tarjoaako joku englannin yksityistunteja. Englannin oppiminen verkossa on myös helppoa ja saatavilla milloin tahansa. Alla esittelyssä eräs yksityistunteja tarjoava palvelu:

Opi Englantia kutsuu sinut osaksi monikulttuurista yhteisöä. Opi englantia verkossa ammattitaitoisten opettajien kanssa. Yksityistunnit keskittyvät henkilökohtaisiin oppimispreferensseihin. Näin voit opiskella haluamaasi tahtiin yhdessä opettajan kanssa. Opi Englantia tarjoaa ensimmäisen oppitunnin ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia, joten voit karistaa turhat pelot ja lähteä rohkeasti koittamaan! Kaikki opettajat ovat Filippiineiltä ja tunnin opetus käydään englannin kielellä. Yksi oppitunti kestää 25 min. Oppitunteja suositellaan pidettäväksi 1 tai 2 kerrallaan. Lue lisää Opi Englantia palvelusta tästä.

Liity postituslistalle
Saa ilmoitus
0 Comments
Tekstin osan palautteet
Katso kaikki kommentit

Uusimmat artikkelit

Muiden matkustajien kanssa yhteinen kieli ja yhteisesti kiinnostavat keskustelun aiheet löytyvät usein helposti. Lisäksi kynnys aloittaa keskustelu on yleensä matala ja keskustelu alkaa ikäänkuin itsestään.Tästä johtuen enemmän ystävyysuhteita muodostuu muihin matkailijoihin kuin paikallisiin. Heihin ystävystyminen usein vaatii enemmän vaivaa.

Vapaasana blogi

Tämä on kaikille vapaa ja ilmainen blogin julkaisualusta. Näin voit helposti aloittaa oman blogin kirjoittamisen ja jos myöhemmin sinun tai yrityksesi palveluntarve kasvaa, voit ottaa yhteyttä meihin. Vapaasana blogissa on sanan ja mielipiteenvapaus, mutta sisällön pitää olla kaikenikäisille sopivaa ja voimassa olevien lakien puitteissa. Voit avata blogi tilin tästä ja alkaa julkaisemaan samantien. Blogin käyttöehdot löytyvät täältä

Blogaajan alusta
WooCommerce verkkokaupat edullisesti

Meiltä saat laadukkaat nettisivut WordPress-alustalle, joka on ylivoimaisesti suosituin nettisivu alusta. Verkkokauppa toteutukset teemme WooCommerce-alustalle, joka on WordPress-lisäosa. Verkkokaupan saat helposti WordPress-nettisivuille myös jälkikäteen. Lue lisää palveluistamme etusivulta.

Seuraa meitä

© 2021 All Rights Reserved Nettiville.fi (2954986-5)
Kirjaudu sisään
logo nettiville nettisivut ja verkkokaupat

Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja palvelun kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä.